איריס ארד
Iris Arad- עיצוב טקסטיל
לינק לאתר: http://irisarad.com/
דף פייסבוק עסקי: https://www.facebook.com/aradirisknitting
מחזור ב' של 'טרמינל העיצוב'
איך הגעת ללמוד עיצוב?
אני בוגרת 2012 של המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. לפני הלימודים בשנקר ציירתי ופיסלתי, חוץ מהאהבה שלי ליצור דרך צבעים וצורות לא ידעתי להגיד לאיזה כיוון לנתב את זה. כשגיליתי את המחלקה לעיצוב טקסטיל היה לי ברור שזה משלב את הדברים שאני נמשכת אליהם - צבע, צורה, חיבור בין דו מימד לתלת מימד, רגישות לפרטים.בנוסף בעבודה עם טקסטיל האפשרויות הן בלתי נגמרות כיוון שטקסטיל נמצא בהמון תחומים: בגדים, מצעים, בדי ריפוד, נעליים, תיקים , צעצועים ועוד.
בשנקר למדתי את השפה שבה אני יוצרת - הסריגה, המפגשים שנוצרו לי עם חברי לכיתה והמרצים הם קשרים שמלווים וילוו אותי בהמשך חיי המקצועיים.
ספרי על תהליך היצירה שלך
העיצובים שלי הם one-off עבודות יד שלא ניתן לשכפל בצורה תעשייתית. הטכניקה בה אני משתמשת היא מכונת סריגה ידנית ומסרגת קרושה. תהליך היצירה מתחיל מבחירת חומרי הגלם, החוטים שמהם אני יוצרת: חוטי ניילון, נחושת, פוליאסטר, אקרילן, כותנה, סיבים מתכתיים, גומי, לורקס- לכל חומר יש את התכונות שלו וכשאני סורגת יחד חומרים שונים כל אחד מושך לכיוון שלו ונוצר טקסטיל עם הרבה תנועה. השאיפה בכל יצירה להגיע לצורה הרמונית על ידי ניצוח על חומר, צורה וצבע.
הפרויקט שאני הכי גאה בו הוא זה שאני עובדת עליו עכשיו - סדרת לטאות סרוגות.
איך אנשים מגיבים לעבודה שלך?
התגובה אליה אני מצפה שנחשפים לעבודות שלי היא התרגשות ורצון עז לגעת ולהתקרב כי הרי מדובר בטקסטיל
כיצד השפיעה עליך החוויה בטרמינל העיצוב?
הלימודים בשנקר שמו דגש על תהליך היצירה. במהלך השנה בטרמינל העיצוב למדתי כל מה שלא מלמדים באקדמיה לעיצוב- עבודות עם לקוחות, תמחור, שיווק, ועוד הרבה כלים שבלעדיהם מעצב לא יכול להיות עצמאי.
התכנית בטרמינל מיקדה אותי יותר סביב המטרות והיעדים והרכיבה עוד חתיכה בפאזל. במהלך השנה הגיעו מרצים ואורחים שנתנו כלים ותרמו המון דרך סדנאות בשיווק, תכניות עסקיות, מיקוד קהלי יעד וכו'. בנוסף לכך נוצרו קשרים ושיתופי פעולה עם מעצבים ואנשים מהתחום שהיה קשה מאוד שיקרו ללא התמיכה של צוות העמותה והמעצבים בטרמינל.
מה הדבר הכי משמעותי שאת לוקחת מהתהליך?
ההבנה שלבד זה לא יכול לקרות וצריך לרתום אנשים שילכו איתך בדרך.
עם מי את חולמת לעשות שיתוף פעולה?
אין מישהו אחד, אני מאוד מאמינה בשיתופי פעולה יש גם משהו מאוד מרענן לשחרר מהסוליסטיות שמעצבים סובלים ממנה. אני חושבת ששיתופי פעולה - כשמדובר במוחות שעובדים טוב ביחד, ועדיף מדיסיפלינות כמה שיותר שונות- זו הדרך הכי טובה ליצור דברים מעניינים.
ממי את שואבת השראה?
הבמאי טים ברטון- היכולת שלו ליצור עולם משלו ולהכניס את הקהל פנימה. הקהל יעד אליו הוא פונה הוא לא ברור- מצד אחד נאיבי, ילדותי, מתקתק ומצד שני אפל ומפחיד. בין עולם הילדים למבוגרים, קונפליקט שאני חווה ביצירה שלי ובחיי האישיים.
משפט למוטיבציה
להתאבד על החיים